Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Брифінг щодо ситуації в місті та області 02.03: транспорт – з 9.00 до 20.00; магазини, аптеки – з 10:00 до 19:00

Брифінг щодо ситуації в місті та області 02.03: транспорт – з 9.00 до 20.00; магазини, аптеки – з 10:00 до 19:00

2 березня начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий провели спільний брифінг. Вони розповіли, що комунальні служби працюють у штатному режимі, у місті створено гуманітарний штаб, до Вінниці приїхали представники Місії ООН. Також під час брифінгу повідомили, що з третього березня у зв’язку з комендантською годиною змінюється режим роботи громадського транспорту – з 09:00 до 20:00, а підприємств – магазинів, аптек тощо – з 10:00 до 19:00.

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов зауважив, що вже триває сьомий день війни. «Ситуація спокійна. Але ми дивимось новини з Харкова, Чернігова, Сум, Києва, Одеси, Миколаєва, Донецької та Луганської областей. Наші люди зорганізувалися, допомагають хто чим може. Ми створили обласний штаб гуманітарної допомоги, щоб координувати свої зусилля для збору допомоги не тільки вінничанам, а і іншим містам. Хто хоче допомагати, слід координуватися зі штабом, там скажуть про потреби для кожної області. Потрібні ліки, продукти харчування та товари першої необхідності. Нині підрозділи територіальної оборони області проходять бойове злагодження. Хочу сказати, що завдяки пильним вінничанам, поліція затримала переселенку з Донецької області, вона закликала людей до «руського миру». Її затримали та проводяться слідчі дії. Звертаюсь до всіх, хто самоорганізувався. Ви маєте координувати всі свої дії з поліцією та територіальною обороною. Сьогодні людей на блокпостах достатньо. Ви всі місцеві, знаєте один одного, дивіться: хто у вашій місцевості чужий. І про хороше – ми отримали 30 автомобілів швидкої допомоги для підсилення автомобільної бази надання екстреної медичної допомоги», – розповів начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Він додав, що минулої ночі зустрічали дітей з Харкова. Сергій Борзов попросив небайдужих допомогти їм речами та продуктами харчування.

Міський голова Сергій Моргунов розповів, що громадський транспорт та комунальні служби працюють в штатному режимі. Було два відключення світла – у Центрі та на Зодчих. Аварійні бригади виїхали, все зробили вчасно. Продовольчі магазини, банки, аптеки, заправки – у більшості працюють. «Звертаюсь до всіх вінничан, щоб розраховувались безготівково. Це безпечно для самих людей і створює менше навантаження на торговельні мережі. Моніторимо, щоб не зростали безпідставно ціни на соціальні товари. Якщо будуть такі випадки – прошу вінничан звертатись на «Цілодобову варту» за телефоном 15-60», – каже Сергій Моргунов.

Очільник міста наголосив на тому, що у нас діє воєнний стан, є комендантська година, встановлені блокпости. «Ми повинні дбати про безпеку мешканців, в тому числі під час комендантської години. Тому сьогодні було прийнято рішення про зміну режиму роботи громадського транспорту – з 09:00 до 20:00, підприємств, магазинів, аптек – з 10:00 до 19:00. Це зроблено для того, щоб всі встигали добратися додому до комендантської години і виходили на роботу не раніше семи годин ранку. Це рішення вступає в дію з завтрашнього дня – 3 березня», – зазначив міський голова.

Також Сергій Моргунов розповів, що на ранок було прийнято 416 біженців, серед них 81 дитина. «Люди продовжують прибувати. До Вінниці приїхали представники Місії ООН в Україні. Ми отримали допомогу з міста Сучава (Румунія) – тонна медикаментів. Готується вантаж з нашого міста-побратима Кельце. На рахунки БФ «Подільська громада» з початку війни вже надійшло понад 20 млн грн. Розподіляємо кошти на закупівлю відповідного обладнання, палива для автомобілів, які відправляємо, в тому числі на Одеський та Київський напрямки, Харків з різними товарами і гуманітарною допомогою», – розповів Сергій Моргунов.

Під час брифінгу міський голова зазначив, що блокпости на сьогоднішній день всі облаштовані. «Під’їжджайте до блокпоста вже з готовими документами для того, щоб швидше можна було проїхати, – каже Сергій Моргунов. – Щодо вуличного освітлення, я спостерігаю таку ситуацію, що на деяких приєднаних територіях, у приватному секторі, в тому числі у сусідніх селах вночі виключають світло на вулицях. Я вважаю, що це категорично не можна робити, адже це стосується, перш за все, безпеки всіх мешканців цих мікрорайонів. У темний час доби, коли включені ліхтарі, ви можете бачити підозрілих осіб на ваших вулицях», – зазначив очільник Вінниці.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий повідомив, що наразі у Вінницькій області перебуває близько одинадцяти тисяч переселенців: «Усім надається допомога в проживанні, харчуванні, необхідних речах. Одні люди залишаються, інші – їдуть далі. Чоловіки, які приїхали до нас з інших областей, мають ставати на військовий облік і захищати країну. Така практика є вже в інших регіонах України. Також ми продовжуємо роботу волонтерських центрів”. Також Вячеслав Соколовий додав, сьогодні до Києва спрямували три автомобілі гуманітарної допомоги – маскувальні сітки, продукти харчування, речі першої необхідності. Крім того, два автомобілі з гумвантажем відправили до Харкова.

Джерело: https://www.vmr.gov.ua/u-vinnytsi-zminiuietsia-rozklad-rukhu-hromadskoho-transportu-z-9-00-do-20-00

UPD: За особистими спостереженнями журналістів, деякі магазини можуть зачинятись і о 18:00.