Перейти до вмісту
Головна Сторінка » На час воєнного стану в Україні інсуліни за програмою реімбурсації будуть безкоштовні

На час воєнного стану в Україні інсуліни за програмою реімбурсації будуть безкоштовні

Усі 47 препаратів інсуліну, внесені до Реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації за Програмою медичних гарантій (ПМГ), на період дії воєнного стану є повністю безкоштовними.

За інформацією Національної служби здоров’я України (НСЗУ), ті пацієнти, які раніше здійснювали доплату за отримані за програмою реімбурсації інсуліни, зможуть отримувати їх безкоштовно без створення нових планів лікування або нових рецептів, якщо попередній іще не погашений.

Раніше було затверджено зміни, що дали змогу в умовах воєнного стану отримувати інсулін і за електронним, і за паперовим рецептом.

Джерело: https://vinrada.gov.ua/na-chas-voennogo-stanu-v-ukraini-insulini-za-programoju-reimbursacii-budut-bezkoshtovni.htm

Міністерство охорони здоров’я України публікує інформацію, в яких аптеках можна знайти інсулін.

МОЗ разом із Держлікслужбою сформувало та оновлює список аптек, де можна отримати інсулін https://bit.ly/apteky_insul.

Список оновлюється та поповнюється, але перед тим, як іти до аптеки, радимо зателефонувати до аптеки та уточнити наявність ліків.

Аптеки з інсуліном можна знайти за допомогою сервісу Tabletki.ua https://tabletki.ua/.

На головній сторінці сайту міститься посилання на перелік інсулінів та мапу із закладами, де можна отримати препарат. Також сервіс планує додати фільтри за типами інсуліну.

У разі необхідності можна звертатися на гарячу лінію МОЗ на номер 0 800 60 20 19. Оператор прийме заявку і опрацьовує її. Інсулін знайдуть або в аптеці, або за можливості доставлять волонтерами.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/moz-publikuye-informaciyu-v-yakih-aptekah-mozhna-znajti-insulin