Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Міжнародний ленд-арт фестиваль Міфогенез 2024 (Фото, Відео)

Міжнародний ленд-арт фестиваль Міфогенез 2024 (Фото, Відео)


На Скіфських валах поблизу Немирова відбувся MITHOGENESIS 2024. Відкриття Міжнародного Фестивалю мистецтва довкілля MITHOGENESIS відбулось у Вінниці. Ленд-арт проєкти фестивалю художники традиційно втілювали на локації з багатотисячорічною історією захисних валах поблизу містечка Немирів. Виставку робіт минулих фестивалів влаштували в галереї ХХІ.

У 2024 році екстремальний зимовий формат «Міфогенезу» було змінено на “теплий” формат, який відбувається на межі весни та літа, з додатковою назвою «ПРОквитіння».

Цього року у проєкті взяли участь 30 митців з різних міст України та США.

Скіфські вали влітку видовище неймовірне, попід самі вали посаджені соняхи та пшениця, а за ними цілий недоторканий світ квітів, трав та сонця.

Йдемо за куратором фестивалю Олександром Никитюком й дивуємось природному різноманіттю. Тут попри стежку росте полин і кропива, зустрічаються велетенські лопухи і безліч польового квіту серед високих трав. Тут на багатокілометровій території є озеро, ділянки з лісом та степом, які зачаровують природною красою.

На одній з локацій нас очікує перформанс, а дорогою цілий природний світ. Добираємось крокуючи стежкою по валах й куди сягає око не видно людської присутності. Під час перформансу художниця в костюмі з рослин постає справжньою кікіморою на одному з валів вона підіймає руки і рухається, але все одно сприймається частиною довкілля.

Одна з художниць на іншій локації ловить хмари у коло з рослин, а посеред ставку пливе квадрат з квітами це вже робота Олександра Никитюка.

«На цьогорічному Міфогінезі змінено формат. Завжди був зимовий фестиваль, цього року ми вирішили зробити фестиваль на кордоні весни і літа. Темою фестивалю ми вибрали «ПРОквитіння», як побажання процвітання нашій державі і закінчення війни», – каже куратор фестивалю Олександр Никитюк.

Поділитися цим: