Перейти до вмісту
Головна Сторінка » 22.06.2024 | Фестиваль звичаєвої культури “Живий Вогонь”

22.06.2024 | Фестиваль звичаєвої культури “Живий Вогонь”


У Вінниці, на території креативного простору ВОЦК «Щедрик», що по вулиці Ботанічна, 15, відбудеться 14-й Міжнародний фестиваль звичаєвої культури “Живий Вогонь”. Заплановані зокрема виступи гуртів “Contra Bass”, “Та Рута” та “Angy Kreyda” та інші активності. Як проходив тогорічний фестиваль ви можете подивитись у нашому відео чи матеріалі за посиланням. Нижче ви знайдете короткий короткий план фестивалю.

“Щороку ми запалювали «живий вогонь» як символ життя, миру та любові. Останніми роками – як символ Перемоги та Незламності українського народу.”Щороку ми запалювали «живий вогонь» як символ життя, миру та любові. Останніми роками – як символ Перемоги та Незламності українського народу.

На кожний новий фестиваль ми шукаємо ідеї та цікавинки, щоб потішити та вразити гостей. Ось і в цьому році ми попрацювали над тим, щоб програма була змістовна, насичена та цікава як для дітей, так і для дорослих.”, — пише координаторка фестивалю Ольга Маліновська.

Короткий план фестивалю: 

12.00 – 18.00 національно-патріотичний концерт, потужні виступи вокалістів, вражаючі хореографічні постановки, покази національного автентичного та дизайнерського одягу.

18.00 – 19.30 показові виступи козацьких та спортивних колективів, козацькі забави, ходіння по вугіллю.

19.30 – 20.45 виступи популярних рок-гуртів: – молодіжний гурт “Contra Bass” – Гурт “Та Рута” – Альт поп гурт “Angy Kreyda”

20.45 – 21.00 – незабутнє містичне мега шоу – видобування «живого вогню», «Народження Богині Вогню» (випалення 1,6 метрової керамічної скульптури) в супроводі театралізованої постановки з числа учасників танцювальних колективів та козаків.

Під час фестивалю працюватимуть локації реконструкторів, пластунів, козаків та військових ветеранів. До участі запрошені представники поліції, ДСНС, хабів ВПО, волонтерів, громадських та міжнародних організацій. Також на фестивалі планують зібрати благодійну допомогу на потреби ЗСУ. Гості зможуть більше ознайомитись з національними традиціями на локаціях народних майстрів, під час майстер-класів та поласувати стравами козацької кухні. Фестиваль відбуватиметься за сприяння Вінницької ОВА та за підтримки Управління культури та креативних індустрій. 

Поділитися цим:
Позначки: