Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Відкриття арт-галереї культурно-рекреаційного простору “Рутенія” (Фото)

Відкриття арт-галереї культурно-рекреаційного простору “Рутенія” (Фото)


29 червня 2024 року у селі Забужжя (Брацлавська ТГ) відбулося урочисте відкриття артгалереї культурно-рекреаційного простору “Рутенія”.

Фотограф: Костянтин Родигін

Невеличке село Забужжя розташовано на мальовничому березі Південного Бугу. Воно може бути відоме вінничанам завдяки “Лавандовому Раю” – полям лаванди, які стали одним із привабливих туристичних місць. Також у Забужжі періодично проводяться художні пленери, майстер-класи та інші заходи.

І ось тепер тут з’явився виставковий простір — артгалерея культурно-рекреаційного простору “Рутенія”. Першими запрошеними митцями стали заслужений художник України Григорій Зорик з Тульчина та народний артист України скрипаль і композитор Кирило Стеценко.

“Відомого художника, народженого у Вінницькій області, та засновницю простору Аллу Торчинович, народжену у Забужжі, поєднало бажання нагадати про незбагненну благодатну силу та красу Подільської землі, про мудрість природи у її здатності до відновлення.” , – йдеться на сторінці Рутенія – Сила Роду, — “Природа Побужжя є потужним ресурсом відновлення, а у поєднанні з творчими та мистецькими проєктами за участі художників із Києва та Вінниці, коучерів та тренерів відкриває нові можливості для розвитку місцевих громад.”

Метою створення простору, як зазначають організатори, є створення умов для фізичного та психологічного відновлення військових та людей, що втратили свої домівки внаслідок російсько-української війни.

Персональна виставка Григорія Зорика діятиме протягом місяця — до 29 липня.

Поділитися цим: