Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Виставка Олександра Рожкова “Колір відновлення. Забужжя” у арт-галереї “Рутенія” (Фото)

Виставка Олександра Рожкова “Колір відновлення. Забужжя” у арт-галереї “Рутенія” (Фото)


У селі Забужжя на Брацлавщині в артгалереї культурно-рекреаційного простору «Рутенія – сила роду» відкрилася художня виставка вінницького митця, члена Національної спілки художників України Олександра Рожкова «Колір відновлення. Забужжя».

Фотограф: Костянтин Родигін

Це друга виставка в стінах артгалереї з часу відкриття простору, що відбулося 29 липня з презентацією виставки «До джерел» художника Григорія Зорика, члена Національної спілки художників України.

Як зазначають організатори виставки, засновниця простору Алла Торчинович після 25 років мешкання у Лондоні повернулась до Забужжя з ідеєю відновлення життя у рідному селі, створивши туристичну локацію «Лавандовий рай» з лавандовим полем та гостьовими будиночками, відтак для Забужжя лавандовий асоціюється з «кольором відновлення».

Представлені на виставці роботи – пейзажі, портрети, натюрморти, загалом 23 полотна олійними фарбами, – були створені Олександром Рожковим під час пленеру в Забужжі, що тривав протягом місяця.

За словами організаторки проєкту «Мистецькі експедиції» Людмили Гарарук, пленер було побудовано за принципом джазової імпровізації. Відтак під час відкриття виставки також звучав джаз – композиції Джорджа Гершвіна «Summertime» і Джеррі Маллігана «Morning before carnival» у виконанні художника Ярослава Ткаченка.

Виставка триватиме до кінця вересня.

Поділитися цим: